Sushi ňamka

Na začátku roku 2015 jsem začala psát článek Přání. Jedná se o seznam věcí, které bych chtěla udělat a zažít a pravidelně ho aktualizuju. Dnes můžu s radostí oznámit, že jsem si odškrtla další položku ze seznamu – Ochutnala jsem Sushi.
Upřímně vzato to nebyl můj první pokus (při něm jsem do té rýžové hmoty dvakrát kousla a pak ji znechuceně vyplivla), ale byl to první podařený.

Problém byl, že jsem netušila že sushi se dělí na maki (klasický vzhled, kdy je kousek ryby obalen vrstvou rýže a mořské řasy) a nigiri (plátek syrové ryby, položený na kopečku rýže).
Do svého prvního pokusu jsem sushi nikdy na živo neviděla a tak jsem předpokládala, že bílá vrstva, není rýže, ale syrové rybí maso a zelená řasa je rybí kůže. Tudíž, když jsem sushi poprvé ochutnala a zuby se mi zabořily do měkké rýže namísto šťavnatého masa, byla jsem v šoku.
Z tohoto pokus jsem si odnesla cenné ponaučení a to, že sushi jsou dva druhy (ovšem já uznávám jen nigiri, ačkoliv nechápu, proč je nebalí do klasické sushi „rolky“).
Když jsem se tedy ocitla znovu před volbou jaké sushi si dát, zarytě jsem trvala na nigiri, akoliv se mi VB smál, že to zase vyplivnu a že tu syrovou rybu nedám. Dala jsem! A nejen to, ke svému překvapení jsem si opravdu pochutnala. Nigiri jsou naprosto vynikající delikatesa a lososa nehodlám jíst už jinak než syrového 🙂
Nakonec (když došly nigiri) jsem si dala i pár kousků maki a i když nejsou vyloženě špatné, mňamózností nigiri se rovnat nemůžou.
Září 2015

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *